Kad si sretan stisni pauzu

Znaš onaj posao na čijem mi se intervjuu bilježnica zakačila za najlonku? Da, taj. Pozvali su me i na treći intervju. Na tom su me s druge strane stola dočekale dvije poker face menadžerice koje su bile jako profesionalne pa se nisu baš smiješile. A ja sam pričala o sebi i svojim iskustvima i samo se nadala da me engleski neće napustiti kako nekad zna. Dani uvježbavanja svih mogućih situacija i odgovora su se isplatili i moj engleski me nije iznevjerio.

67-interview
Nakon intervjua sam se osjećala djelomično. Djelomično zadovoljna sama sa sobom, djelomično pod dojmom da me neće primiti. A tako bih htjela taj posao! Od brojnih poslova na koje sam se prijavila taj mi se činio kao nešto gdje bih tako vesela i uzbuđena dočekala prvi radni dan. Već sam posudila iz knjižnice stručne knjige na tu tematiku i maštala kako radim. Kako ušetavam u ured u nekoj lijepoj odjevnoj kombinaciji, planiram dan s voditeljicama, sjedam za kompjuter, sve je zanimljivo, tim je odličan. Da bar!

Kažu, javit će mi početkom tjedna. Protegnuo se taj početak na četvrtak i zvoni mobitel. Nude mi posao i sretni su da ću biti dio njihovog tima! Ja vrištim u glavi i uspijevam promumljati kako je to great i da sam excited prije nego što završim razgovor.

Počnem skakati i proizvoditi neartikulirane zvukove. Dečko vidi da je vrag odnio šalu pa mi se pridružuje. Usred vriska i skakanja kaže on: moramo plesati dance of joy kao Balki i cousin Larry!. I što drugo nego izvedemo ples iako seriju nismo vidjeli 20 godina.

67-dance_of_joy

Onda se smijem toj situaciji toliko da mi suze oči. Ne znam jel plačem od saznanja da sam očito ja u našoj vezi Balki, ili od sreće da sam konačno našla posao.

I što sad? Sad sam odlučila stisnuti pauzu u ovom trenutku. Koliko sam vremena provela brinući se oko posla i razmišljajući o svemu, sad želim ne razmišljati o ničemu i samo se veseliti.

Odjednom imam toliko energije: preslagala sam odjeću, isprobala sve što imam, organizirala ladice sa nakitom i šminkom, otišla u šetnju, divila se prirodi u jesen, spremila ručak, ispekla brownies, vježbala jogu.. a svako malo zastanem i osvijestim kako sam sretna. I želim to stanje zadržati što dulje. Kad mi se konačno neka želja ostvari ne želim samo reći super, i za pet minuta uzeti to zdravo za gotovo. Želim skakati, vikati, lupiti dlanom o dlan, pa nogama o pod, s drugim podijeliti sreću svu i stisnuti pauzu.

Advertisements

12 thoughts on “Kad si sretan stisni pauzu

  1. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!! AWESOME SAUCE!!! Baš mi je drago, evo idem i ja malo odplesati za tebe 😀

    I OMG; zaboravila sam na tu seriju! 🙂

  2. čestitaaaaaaaaam 😀 baš mi je drago ^_^
    bilježnica i najlonka su presudile, sigurno 😀
    i potpuno te razumijem, također kad sam tako sretna mogla bih sve na svijetu napraviti i ništa mi nije teško 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s