3 prijedloga za malu kućnu zabavu

Zima je, vani pada snijeg, treći je mjesec u godini, i pomalo ti je dosta tih ugodnih zimskih večeri s knjigom, filmom i dekicom?

Evo tri prijedloga:

81-nicedinner

Lijepa večera za nove početke

Jučer je dečku bio prvi dan na novom poslu, pa sam napravila večeru koja zahtijeva malo više truda od uobičajene, kupila bocu vina, pa smo nazdravili novim počecima i uzbuđeno prepričavali dogodovštine od prvog dana. Svaki dan je novi početak, pa i ne moraš imati nešto posebno što se desilo da proslaviš. Možeš jednostavno proslaviti četvrtak!

Game night / Večer društvenih igara

Napravi ili naruči pizzu, nabavi igre, pozovi par prijatelja i zabava može početi. Prvo jedan savjet: ako se igra u parovima najbolje je ne biti u paru sa svojim partnerom.

Uzmimo na primjer Pictionary: Ako prijateljica ne razumije što sam pokušala nacrtati to je smiješno i zabavno. Ako dečko ne zna što crtam onda se pitam ne bi li prava ljubav trebala biti sposobna čitati misli i što je njemu, pa zar ne vidi da sam nacrtala orah a ne mozak.

Prije godinu-dvije otkrila sam strateške društvene igre koje su idealne su za duge zimske dane. Posebno su mi zanimljive one koje igraš kao tim protiv igre.

Jedna takva je Pandemic u kojoj kao grupa raznih stručnjaka spašavaš svijet od boleština. I onda nas igra uglavnom pobijedi, pa smo tužni jer smo iznevjerili čovječanstvo, ali bar se nitko na nikoga ne duri. A u situaciji kad pobijedimo i spasimo svijet onda pomahnitalo skačemo oko stola i prepričavamo poteze koji su doveli do te neizmjerne strateške sreće!

81-pandemic

Karaoke night / Večer šansona

Uopće ne trebaš imati kakaoke sistem za to. Jednostavno otvori Youtube, potraži omiljene pjesme u lyrics verziji (za mene i one koji su pjevački challenged) ili karaoke verziji (za sve Ed Sheerane) i pjevaj. Kad dečko, njegov sin i ja imamo karaoke večer uglavnom svatko naizmjenice bira pjesmu koju po mogućnosti svi znamo. To sve ispadne jedan dobar mix Justina Biebera i rocka iz 80ih, a ponekad kad nas i muzika ponese izvodimo zanimljive plesačke koreografije u sjedećem položaju. Kad kažem zanimljive – mislim blesave i nekoordinirane.

81-karaokenight

Ne čekaj da ti nešto zanimljivo i zabavno dogodi! Napravi event!

Advertisements

4 thoughts on “3 prijedloga za malu kućnu zabavu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s