Što mi je zanimljivo u trudnoći

Za početak, odlučila sam Dečka na blogu zvati Kevin (jer mu je to ime, pa mi se čini prikladno), a bebicu koja je sad 21 tjedan Jagodica (jer je Kevin zove Strawberry, a i nemamo još ime).

Veličina trbuha mi je promjenjiva kao vremenska prognoza u travnju. Ujutro mi je trbuh maleni, a nakon što propješačim par kilometara doma s posla izgledam kao da sam progutala lijepu veliku slavonsku lubenicu. To me baš veseli pa se gledam u ogledalu sa svih strana. Ujutro kad mi je trbuh manji nisam si toliko zanimljiva. Općenito sam dosta opsjednuta veličinom trbuha i stalno hoću da je još veći. Vjerujem da će se to promijeniti kasnije u trudnoći.

200-1trbuh

Jagodica ima tulum svaku večer 10-11. Radi salto, zvijezdu, istražuje i proteže ruke i noge, što ne samo da osjetim, nego se i vidi iz vana. Srećom, to micanje trbuha me ne podsjeća na scene iz filma Alien. Kevin pokušava uspostaviti neki primitivni oblik komunikacije s njom. Gdje ona gurne iznutra, on tapka izvana. Ili ju podučava Moresov kod – nisam sigurna.

200-1strawberry

Mozak mi se smanjuje. Prvo me je Kevin zezao da se pripremim za “mommy brain” što sam ja odlučila ignorirati jer kakav sad pak “mommy brain”? Kaže on da je to kad žene postanu zaboravne i smotane u trudnoći. Ništa ja to ne vjerujem, a onda su me odjednom počeli obasipati članci sa svih strana koji mi poručuju: U trudnoći se siva tvar mozga smanjuje. Ali zato neki drugi centar koji bi trebao pomoći da se bolje povežemo s djetetom ojača, piše malim slovima kasnije u tekstu. Ne znam što da mislim o svemu tome –možda zato što su mi sive stanice koje bi trebale razmišljati već pomrle.

Googlam sve, ponukana neumornom znatiželjom. Neki dan mi je palo na pamet pitanje Plaču li bebe dok su još u trbuhu? Nažalost odgovor je da. I to jadničci mali plaču u tišini, a ono što ih rastuži su zvukovi koji im smetaju. Nekako mi je to baš mila slika (Youtube video koga zanima). Idem sad googlati kako smiriti bebu koja plače u trbuhu!

Advertisements

6 thoughts on “Što mi je zanimljivo u trudnoći

  1. Nažalost, pregnancy brain se ne vrati u prvobitno stanje kad rodiš! Poprilično sam gluplja, a o zaboravnosti da ne pricam – kad nesto spremim po kuci, nikad vise to ne nadjemo 🙂 🙂 A trbuh ce narasti i previse, uzivaj dok si pokretna!

    • Ja sam misla da su mlade mame eto, malo zaboravne zbog nespavanja, a ne da je to bas bioloska promjena u mozgu. A nista, pridruzujem se tebi i ostalima 😀

  2. Ajme, Jagodica 😍
    Ja sam svog u trudnoci zvala Vrtirepka haha
    S kasnijom trudnocom kretanje bebe izvana sve vise slici na “Aliena”. Meni je vec u 22 tj. tako izgledalo.

  3. Plaču? Nisam nikad o tome razmišljala. Pitam se hoće li meni padati na pamet takva pitanja kad budem trudna :D. Dijeli s nama nova saznanja, mene je to oduvijek puno zanimalo, trudnoća, novorođenčad, što je čudno s obzirom da me još uvijek moja sopstvena trudnoća ne interesuje i plaši.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s