Koliko želim pojesti u “Sve što možeš pojesti” restoranu

Jako je zgodna ta ideja, odeš u restoran, platiš fiksnu cijenu i jedeš što hoćeš i koliko hoćeš. Danas na poslu smo, na prijedlog Mike-a, odlučili da idemo na All you can eat sushi i štoveć ručak.

201_all_you_can_eat

Sad samo trebam smisliti taktiku budući da su mi neka prethodna iskustva bila jako ugodna dok je trajalo, a manje ugodna poslije.

Jedno od takvih iskustava bilo je za Kevinov rođendan prije par godina. Copacabana Brazilian Steakhouse. Ako je netko vegetarijanac predlažem da ofrlje pročita ovaj odlomak. Lijepo sjedneš, možda se prošetaš do salat bara ili uzmeš neku tjesteninu, i čekaš. Čekaš da ti mladići donesu fine, upravo s ražnja (zapravo još nataknute na ražanj) komade mesa koje onda oštrim nožem ispile ravno u tvoj tanjur. Govedina ovakva, piletina na ovaj način, svinjetina na onaj, janjetina s nekim začinima, bez začina, meso u kombinaciji sa svim i ničim. Sve mekano, vruće, sočno i primamljivo. Budući da ne znaš što ti je omiljeno odlučiš probati sve. Kad si probao sve, zapravo si pun i najbolje bi bilo da lijepo odeš kući. ALI NE, možda još samo komadić, pa grilani ananas za kraj. Pa nakon ananasa još samo jedan komadić mesa. Pa opet ananas. I tako u nedogled.

Nakon što smo konačno odustali i zaključili da je dosta neumjerenosti, pomisao da odemo kući i samo se izvalimo na kauč nije nam dobro zvučala. Kao pravi atletski tipovi, odlučili smo se prošetati. Na kraju smo se “prošetali” skroz do stana što je bilo nekih 5-6 km uzbrdica i usput pričali o smislu života i All you can eat restorana.

Zaključci su nam  bili negdje ovakvi:

  • nema smisla jesti kao da si sumo borac pa ti je kvota unijeti 20 000 kalorija dnevno (ovo je istinit podatak molim lijepo)
  • all you can eat je dobra opcija ako bi htio isprobavati nova jela ili jesti od svega pomalo
  • kombinacije poput all you can eat fish & chips su bezveze jer i inače bude lagano mučno od masnoće tog prženog izobilja normalne porcije
  • nije to natjecanje između tebe i restorana “tko će više profitirati” u kojem ako pobijediš si sretan što ti se “isplatilo”, pa makar ti pozlilo poslije

Idem sad na ručak! I jest ću mudro, isprobati stvari koje su sigurne u trudnoći, čavrljati s kolegama i biti svjesna da me odmah poslije ručka čeka dugi sastanak odjela na kojem ne želim da mi se spava od silne hrane!

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Koliko želim pojesti u “Sve što možeš pojesti” restoranu

  1. Mislim da bi kod nas takvi restorani brzo propali haha Na meni bi profitirali jer ja jedva pojedem i porciju koju narucim. Ali cini mi se kao dobra ideja za isprobati razna jela. Kod nas ima svedski stol, ali vecinom samo za dorucak pa imas veci izbor, ali nije bas neko uzbudenje birat izmedu salama, pasteta, marmelada i raznih jogurta kad si sve to vec probala. Bila sam u jednom hotelu u Baski na Krku gdje je bio svedski stol za veceru…e to je bilo zakon. Bas sam od svega nesto isprobala. Pun zeludac i onda spavanac. A da je bilo ljudi koji su nosili i po tri natrpana tanjura kojecime bilo je hahaha

    • Za one koji si natrpavaju tanjure a na kraju ne dovrse tu kod mene u nekim restoranima naplacuju sto nisi pojeo. Pogotovo ako nije svedski stol nego narucujes porcije tipa sushi rolice i slicno. Vjerujem da se konobari stvarno svega nagledaju na svedskim stolovima i all you can eat restoranima. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s