Prvih mjesec dana – zurenje umjesto spavanja, slatkiši i podrigivanje

Nespavanje – kao izlazak do jutra, samo gore

Nakon što se beba rodila nisam spavala doslovno ni 15 minuta u dva i pol dana. U bolnici ti odmah nakon poroda donesu bebu i ti se o njoj brineš. Nema pomalo. Nema uvoda. Beba je tvoja, a san više nije.

Znaš kad si u studentskim danima išla van pa se vratila kući u zoru i nadoknadila nespavanje sljedeći dan? Ovo je skroz slično, osim što je u pitanju više dana i činjenica da ovaj nedostatak sna nećeš nadoknaditi!

Noćno zurenje

Moja beba jede svakih 2 sata, dan i noć. Tako da u najboljem slučaju mogu spavati u intervalima od sat i pol. Po danu uglavnom uspijem uhvatiti jedan spavanac s njom od pola sata, a po noći sam se naviknula na česta buđenja. Ono što je zanimljivo je što ponekad umjesto da spavam, ja zurim u nju. Nekad se pitam je li diše, nekad joj se divim, a nekad samo zurim dok se ne trgnem iz transa.

ZurimCOLOURsmall

Prehrana, ne njena, moja!

Ne brine mene puno njena hrana. Fino raste i dobiva na težini tako da je s njom sve u redu. Moja prehrana proživljava više izazova. Naime, prvih par dana (onih kad nisam spavala, pa mi je oprošteno) nisam shvatila jako bitnu stvar: Ne jedeš kad si gladan i kad ti je uobičajeno vrijeme za obroke, već kad uhvatiš vremena dok beba spava. A tada jedeš brzo i jadan ni ne žvačeš kako spada, sav u strahu jer ne znaš kad će ti se sljedeći put ukazati prilika za obrok.

Slatkiši i umor idu zajedno

Prvo mi je Kavin kupio Napolitanke (bravo Kraš, Napolitanke su ovdje u svakom dućanu), a onda je bio Halloween što za mene znači samo jednu stvar: dan poslije su slatkiši na sniženju. U prijevodu: kupila sam kutiju od preko kilu mini Marsa, Snickersa, Twixa, Kit Kata i M&Ma. Moj lijek protiv umora!!

Beba ima perut?

Prošli tjedan sam naučila ti beba nije iznenada dobila perut, već su te mrvice u kosi posljedica grickanja Napolitanki dok ti dijete spava u naručju.

Roditeljski ponos

Prije par dana doživjela sam prvi roditeljski ponos. Isti onaj koji je Kevin doživio kad mu je sin bio izabran za košarkašku momčad. Moj trenutak ponosa dogodio se kod doktorice kad me upitala kako je malena s podrigivanjem. “Nema s tim problema, uglavnom se podrigne dva puta u roku od pola minute kad je stavimo u položaj.”

“Pa to je izvanredno!” – uskliknula je doktorica, a ja sam bila najponosnija mama na svijetu.

PonosColourSmall

Živjeti u trenutku

Sad konačno znam o čemu Eckhart Tolle priča kad govori o životu u trenutku. Moja djevojčica živi u trenutku. Za nju ne postoji ništa drugo osim ova sekunda. Sekunda u kojoj je gladna, pospana, vesela ili frustrirana. Moj jedini plan svakog dana je da se brinem za nju i za sebe. Šetnja se ne dogodi kad je planiram, već kad je trenutak povoljan. Hvatam te povoljne trenutke i ne ljutim se ako ih nekih dana i nema puno!

 

Advertisements

2 thoughts on “Prvih mjesec dana – zurenje umjesto spavanja, slatkiši i podrigivanje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s