Ubiše me roza

Prvog rozog medu kupio je Kevin na dan kad se cura rodila (iako sam ja tjednima prije ponavljala da ako kupi medu nek bude sve samo ne rozi). Hajde, ništa strašno mislila sam si. A i drmali su me hormoni sreće pa mi se sve činilo kao najbolja ideja na svijetu.

Sad gledam sve igračke koje je malena dobila i skoro sve su roze. Odjeća je isto dobrim dijelom roza. Gdje god se okrenem sve je rozo. I nilski konj, i žaba, i leptir. Zašto nilski konj ne bi bio siv, žaba zelena, a leptir žut meni nije jasno. Pokušavam se sjetiti što sam ja kupila kad je moja prijateljica rodila djevojčicu. Ne mogu se sjetiti.. jesam li i ja kupila nešto rozo? Možda jesam, u neznanju da će svi isto kupiti rozo i izazvati rozi uragan.

Prije nego se beba rodila, kupili smo paket s dvije dudice. Ovo je bio izbor:

duda

Ja sam rekla da hoću auto i brod jer će cura jednog dana možda voljeti aute i brodove. Ne želim je ograničavati na mašne i krune. Neka druga duda u ponudi imala je riječi “KISS ME” za djevojčice. Još gore! Začudo, nema “KISS ME” u plavoj boji.

kissme

Ne volim to pretjerano princesiziranje djevojčica. Ja doduše volim šminku kao princeza, no okolo spašavam i obavljam stvari kao princ, a često i radim kao taj konj na kojem princ jedro jaše. Ako moja beba s pet godina želi nositi samo roze balerina tutu haljinice – dapače, nek se dijete igra, mašta i veseli. Ali sad dok je malena želim joj pokazati da tu i drugih boja ima: crvena, zelena, plava, ljubičasta, narančasta, žuta..

Je li radikalno obući curicu u plavi kompletić? Koji je sportski pa time još i više za dječake? Bebi (dječaku ili djevojčici) od tri mjeseca je sportsko dostignuće uhvatiti predmet ili držati tu veliku glavicu. U bilo kakvom kompletiću. Žutom, zelenom, crvenom, plavom ili rozom.
Kako je s 3 mjeseca moja cura uspješno prerasla puno robice, otišla sam u subotu po par odijelca (ja sam jedna od onih mama koje najviše vole kad su bebe u pidžamicama) za nju i koju majicu za sebe. Kao prava modno i koloristički osviještena mama, kupila sam joj žuto, bijelo-ljubičasto i plavo odijelce, a sebi poprilično rozo-ljubičaste majice – jer ja volim tu boju. 🙂

beba

moje_majice

Advertisements

16 thoughts on “Ubiše me roza

 1. Ta roza! Ni ja prije nisam toliko te boje vidjela, ha ha.. Mi smo se trudili za početak dosta tog neutralnog kupiti (ne toliko zbog mogućeg princesiziranja, nego iz praktičnih razloga – da jednog dana odgovara i mogućem braci). Sad kako je starija to je sve teže jer osim te podjele na rozo-plavo, vide se i razlike u kroju (baš smo nedavno kupovali novu zimsku jaknu jer je staru prerasla; te su sve jaknice strukirane, ono, baš kao da si umanjio žensku).

  • Ja baš volim te rodno neutralne boje (soba joj je zeleno-žuta), no dobili smo puno toga i većina je rozo. Tu ja najviše krivim proizvođače koji podvuku jasnu crtu što je za djevojčice a što za dječake. A strukirane jaknice – pa zar je to potrebno – svi ti mališani imaju trbušćić i nemaju struk 😀

   • Da, i mi smo sve rozo dobili. Možda sam se sad za ovo strukirano malo krivo izrazila, nije da su ekstra strukirane; htjela sam naglasiti da se na tim malo većim brojevima, osim po toj famoznoj podjeli na boje, i po kroju točno vidi koje su jakne za dečke, a koje za curice.

   • Kad se sjetim slika iz svog djetinjstva, mislim da se nisu krojevi razlikovali za mali uzrast. A ja sam nosila plave jakne i smeđe hlače! 😀

 2. Također, obožavam roza boju 🌼 iako ju ne nosim više toliko, sve ostalo mora biti roza – gel za tuširanje i sva kozmetika, bilježnice, pribor, svee 😂 ali slažem se s tobom, bebe su preslatke da bi bile samo u jednoj boji 🙂

 3. I ja sam odbijala rozu dok je Franka bila bebac, ali sto su stariji, izbor je uzi! Strepim od toga da ce moja kcer htjeti oblacit se kao princeza, kao sto vidim da vole curice mojih prijateljica 🙂 jer joj ja u tome bas necu moci biti uzor. Volim Disneya i kao mala sam na glavu stavljala suknje da imam dugu kosu, ali to je to – nokte sad nalakiram dvaput godisnje.

 4. Ja nekako po navici kad kupujem ženskim bebama uvijek biram roza. Valjda zato jer je i najbolji izbor u toj boji. Ali pazi s roza bojom..mene su kao malu oblačili kao lutku i sad nosim samo neutralne boje. Valjda vučem traume iz djetinjstva 😀😂

 5. Ni ja ne volim te podjele na plavo i rozo. Za dečke stvarno ima velik izbor boja pa mu od početka kupujemo robicu u svim bojama, a i pokloni koje smo dobili su bili takvi. Pošto dugo nismo znali spol, sve od većih stvari kupovala sam u zelenoj, sivoj i žutoj i onda nas je iznenadio frajer plavih očiju koje nema nitko u obitelji. A plave oči uz plavu robicu ajme, ajme da se raspametim od ljepote, ali trudim se kupovati u svim bojama i uzorcima (zvjezdice obožava).

 6. Ja obožavam rozu boju 😛 Ali da, glupo je što je za curice sve automatski rozo, na mašnice, šljokice, princezice i što sve te igračke nekako ukalupljuju curice (npr. mini kuhinjice, kuhala, pegle)… Sviđa mi se tvoj pristup, budem li jednog dana imala curicu i ja ću tako, iako, bit će to pravi izazov zbog moje osobne naklonosti rozoj. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s