Što sam voljela u siječnju

Kalorični tekući zajutrak

zajutrak
Život s bebom je predvidljiv, a ne znam kako me onda neka jutra iznenade i okupiraju tako da ne uspijem nešto pojesti i popiti prije 10. Tome sam doskočila tako da si smućkam tekući zajutrak dok se cura proteže i priča mi što je sanjala (da budemo iskreni, nemam pojma o čemu ona, no svako jutro ne staje s pričom nekih 15 minuta). Ubacim zobene, med, bananu, maslac od kikirikija i mlijeko. To bude nekih pola litre gustog i zasitnog energetskog smoothie blaženstva kojeg pijuckam dok kimam glavom na ono što mi beba priča, obavljam pelene, presvlačenje i ostale jutarnje rutine.

Radio, pjevušenje i mrdanje guzom

Negdje sam spomenula kako ne palim tv dok sam s bebom. Nismo nas dvije u potpunoj tišini, nego imamo lagano radio upaljen u pozadini. Pa kad dođe pjesma koja mi se sviđa ja joj pjevam – a ona pjeva sa mnom. Ja ne znam pjevati, a trenutno ne zna ni ona no obje se trudimo. Ako mi se pleše, ja je uzmem u naručje pa mi cupkamo po dnevnoj sobi.

Šmrko-usisač

sprava_za_smrkace
Iliti nosni aspirator. Ovo čudo izgleda pomalo gadljivo jer si misliš da si nećeš valjda u usta usisati bebine šmrklje, no nije tako! I ne samo da nije tako nego je pravi spas za šmrkave nosiće koji ne znaju što bi sami sa sobom. Kad sam ga prvi put odlučila upotrijebiti rekla sam Kevinu da će mi trebati pomoć i da će morati držati bebinu glavicu. Ja sam se sva pripremila na njeno vrištanje i odlučila da ću biti hrabra i izvući što više iz malog nosića (a u tim malim nosićima se neočekivano puno tih šmrkača skriva!). No, kako sam ja krenula s osmjehom na ustima, moja cura mi je uzvratila osmjeh i tako smo mi izvadile sve i svašta bez suza. I ne samo jednom, svaki put kad ga koristim je ista priča – cura se ništa ne buni, ja usisavam, a šmrkači lete van. Divota!

The Ordinary – Agranovo ulje

Za ovaj brend valjda svi znaju, a ja kako sam malo ispala iz kozmetičkih voda, mislila sam da sam ga ja otkrila! Naime naručivala sam probiotike za curu i trebala sam ubacili u košaricu nešto za 6 dolara da izbjegnem poštarinu od 8. Izbor je pao na ovo ulje jer je jeftino, a i ulja nikad dosta, plus firma je kanadska pa rekoh, da poduprem domaće. Uz temperature koje su oko -15 svaki dan, zrak je toliko suh da i uz ovlaživač zraka moja koža baš vapi za nečim masnjikavim. Osim što smrducka prvu minutu ovo ulje je pravi pogodak, a ja sam si oduševljeno naručila još par proizvoda ovog (ne)običnog brenda.

Moje Novogodišnje JednomMjesečnoĆu Odluke
One (dvije od četiri) koje sam ispunila bile su pravi užitak!

 • Date night s Kevinom – ispunjeno! Više je to bilo afternoon date, no svejedno. Nabacili smo sir, krekere, mađarske kobasice i svakom deci vina na stolić u dnevnoj sobi, pustili omiljene karaoke pjesme na youtube-u i puno se smijali i pjevali. Cura je za to vrijeme šutirala loptice na baby-gym-u i tu i tamo nas radoznalo pogledavala.
 • Spa dan (ili realnije – dva sata) – nula bodova.
 • Odlazak sama do centra i vrzmanje po gradu – ispunjeno, ali bez vrzmanja. Vrzmanje će doći na red kad malo zatopli.
 • Obiteljski izlet – ništa i od ovog. Mislila sam da možda odemo vidjeti Niagarine slapove dok su smrznuti, no to bi podrazumijevalo da ćemo se i mi poprilično smrznuti pa sam odustala.

Siječanj je sve u svemu bio baš dobar mjesec – da vidimo što nam nosi veljača!

Advertisements

4 thoughts on “Što sam voljela u siječnju

 1. Zanimljiv mjesec 🙂
  Ja ni sada ništa ne stignem pojesti prije podne… jer sve što imam za po stanu i oko D. radim ujutro pa si napravim Nescafe i to me održava na životu do ručka.
  Nisam znala za takav nosni aspirator. Baš mi se čini super. Kod nas su popularni na usisivač. To mi je tako grozno, ali kažu da bebe vole te bijele šumove. Moš mislit, moj se rasplače čim čuje išta od tih aparata. Sad je još ok, ali prije nisam mogla ni kosu sušiti u istoj prostoriji, a usisavam kada dečki odu u šetnju. Blender hahaha pa bio je u upotrebi kada se baš moralo, ali M. je morao biti uz njega u najudaljenijem dijelu stana. Mi smo koristili onaj najobičniji za 20 kn, koji bude kao na pumpicu i super je obavljao svoj posao. Kupili smo i električni, ali nam srećom nije trebao.

  • Mojoj ne smeta ni blender, ni usisavac – zapravo je trenutno opsjednuta usisavacem i kad usisavam ona se sva isteze i gleda ga – ima neko plavo svjetlo pa ju mozda to privlaci – tko bih ga znao! Ali cudno bi mi bilo aspirator prikljuciti na njega – imam osjecaj da bi to usisalo i sve sto ima i nema u nosu!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s