Četvrti mjesec s bebom – slinava zabava i bebomanija

Evo kave

Ona kava s kojom se hvalim da je ne pijem u Drugih mjesec dana postu, je lijepo ponovno zakoračila u moj život. Spavanac s curom preko dana bih tako rijetko dočekala da sam počela u moju “kavu” od cikorije dodavati pola žličice Nescafea. Inače, tu kod mene je piti Nescafe tako staromodno i kažu da to samo bake od 70 godina piju. I ja s njima!

kava

 

Same tjedan dana

Kad mi je Kevin rekao da ide na poslovni put i da ćemo biti same tjedan dana, malo sam se trznula. Iako ga jedva vidim preko tjedna, biti potpuno same mi se činilo zamorno. Mislila sam da će mi se dani otegnuti i spojiti s noćima i tako u nedogled. No bilo je sve kako nisam očekivala. Dani su prolazili brzo, noći isto, u našim predvidljivim rutinama spavanje-hranjenje-igra. Cura je bila super, ja sam bila super, stan je bio pospremljen, hrana skuhana, pisala sam postove kad ona spava – ma odlično nam je bilo!

Slinava zabava i nožni prsti

Uz smijeh, skvičanje i brbljanje, nova zabava mojoj curi je pravljenje balončića od sline popraćeno nezaobilaznim vibriranjem usana i povremenim plaženjem jezika. Novo otkriće su i nožni prsti koji su joj nekoliko dana bili teški za uhvatiti, no sad kad ih može u većini slučajeva zgrabiti (ponekad ti zločesti prstići pobjegnu) izvor su velike zabave.

Buđenje pričanjem

Prvih mjesec dana moja beba bi se budila iz sna vrištanjem. Od drugog mjeseca budila se uz lagani cvilež, a evo ovaj mjesec ona mi javi da se probudila pričanjem. Ja radim nešto svoje, a ona krene u ćakulu sama sa sobom pa znam da se probudila. Ponekad u 3 ujutro našim stanom odjekne veselo A DAAA BUUUU DADA BAAA pa je pomilujem po obrazu uz Ššššššš, što ponekad upali, a ponekad si ona još mora malo popričati pa onda zaspi.

prica

 

Pa jel moja cura konačno počela jesti manje po noći?

Za one koji ne znaju, moja cura od kad je bila novorođenče jede svakih 2 sata. I dok druge bebe promijene taj ritam ona je zaključila kako njoj to baš fino paše pa dok bi brojni roditelji hranili dijete dva puta po noći, ja sam to radila svakih dva sata. Jer je ona gladna. I konačno evo mali pomak i kod nas – kad zaspe, preskoči sljedeće hranjenje! I nekoliko puta se dogodilo da bi nakon što bi pojela, opet preskočila sljedeće hranjenje. Konačno su se stvari počele pomicati na bolje. Ima nade i za nas!!

Bebomanija

Meni se toliko sviđa imati bebu da me hvataju napadaji da želim biti surogat majka i samo biti trudna i rađati djecu a usput prekinuti poslovnu karijeru i čuvati bebe po cijele dane! Neki podivljali majčinsko euforični hormoni šibaju mojim tijelom u zadnje vrijeme! Vjerujem da će to splasnuti čim prvi zubići počnu ići van i cura postane cendrava. 😀

Advertisements

8 thoughts on “Četvrti mjesec s bebom – slinava zabava i bebomanija

 1. Plače mi se kad čitam o bebama koje same zaspu/preskaču noćne obroke/spavaju uopće – mogu samo zamišljati kako je to lijepo i koji sretnici su njihovi roditelji 🤔😊

  • Po nekim mjerilima beba s 4 mjeseca bi trebala spavati cijelu noc i imati jedno hranjenje. Mi ih imamo u prosjeku bar 4 haha, ali bar cura dobro spava. Zelim ti da ti nova prinova bude dobra spavalica!!

 2. Awwww igranje i kasnije cuclanje nožnih prstića – nešto najnajnajslađe ❤
  Meni je bila velika prekretnica kada je D. počeo pričati nakon buđenja jer sam inače stalno virila da provjerim jel spava pa onda briga da ga ne probudim s vratima 😀 Poslije se, miš moj mali, naučio kucati na drvenu pregradu (zid) koju imamo između njegove sobe i kuhinje. Kuc-kuc, ja sam se probudio.
  Nego kakva se kava pije kod tebe? Ta koja nije od cikorije ni Nescafe? 😀

  • Bas je simpa to s kucanjem 🙂
   Tu su jaaaako popularni aparati za kavu s kapsulama tipa Keurig. Malo starija generacija koristi one aparate za filter kavu, a kad vidim da netko mojih goduna pije nescafe odmah znam da je pridoslica iz Europe! 😀

   • Aha, i tu piju te s kapsulama. Meni je to meh 😀 Ali svakom po volji.
    Ja kombiniram običan Nescafe i Nescafe Cappuccino Irish Coffee. Turska kava mi nikada ni sjela /:

   • Ni ja nisam bas od turske :/ Ja volim smuckati Nes jer onda si sama odredim koliko jaku kavu zelim/trebam – jer cesto radim kombinaciju cikorije, beskofeinske i normalnog nescafea. 🙂

 3. Hihi bebomanija 🙂 je mene potpuno zaobisla. Uzivam u svakoj minuti sa svojim deckicem ali sam isto tako zakljucila da ce biti sin jedinac :D;i svaka cast sto ste bile same! Mene ni uhvatila panika

  • Mislim da svakog normalnog zaobiđe bebomanija :D. Ja stvarno ne znam kako me spopala – tko me pozna ne bi rekao da cu biti ovakva haha. I moja cura ce biti polu-jedinica (Kevin ima sina od 11 godina) pa sto zbog njegovih, sto zbog mojih godina odlucili smo da je to – to!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s