Što sam voljela u veljači

Crvene nokte

Od kad sam rodila nekako mi je važno da su mi nokti nalakirani. Nalakirani u crveno. Je li to neka moja unutarnja pobjeda u smislu: neće me majčinstvo spriječiti da imam nalakirane nokte (kad me već ograničava u brojnim drugim stvarima), nisam sigurna. Sam proces lakiranja je toliko dug i zamoran, jer su mi ruke uvijek zauzete i sjesti i znati da pola sata neću morati ništa dirati je pravi luksuz. Zato nije čudo da ih lakiram svakih desetak dana i da od tih deset samo prva tri-četiri izgledaju lijepo, a ostatak se pravim da slijedim trend pokrhanih noktiju koji su popularizirale blizanke Olsen davne 2008.

Renovirane fuge

Kakve sad fuge? Pa fuge između pločica u našem novom stanu trebalo je potpuno renovirati: temeljito očistiti, popuniti rupe i premazati zaštitnom bojom. Kuhinja, kupaonica, hodnik – a sve uz brigu za bebu, pa nije čudo da su mi trebala puna dva mjeseca. Ova slika koja pokazuje prije i poslije jasno dočarava zašto sam toliko sretna.

fuge1

Tehnologija

Puno bi mi bilo teže živjeti preko oceana da nema tehnologije. Da ne mogu pričati s roditeljima i slati im slike i videe njihove male unučice. Kad zamislim da bi im morala pisati pisma koja bi putovala brodom i čekali tjedne i mjesece za odgovor, vidim kako je prije bilo puno teže napustiti svoj rodni kraj. Ovako, osjećam da su mi svi na dohvat – i to me veseli!

pismo1

Ekspres lonac

U panici zbog povratka na posao (do kojeg ima još dosta), kupila sam ekspres lonac. I koja je to odlična stvar! Prvo te malo strah da si ne razneseš kuhinju jer je jednom netko rekao da je to moguće, a onda počneš mahnito isprobavati recepte!

Olimpijske igre

Zimske Olimpijske igre su još bolji doživljaj kad se praviš Kanađankom. Srebro sim, zlato tam, svaki dan se nešto osvaja i ima se za koga navijati u svim sportovima. U ovim igrama zavoljela sam snowboard slopestyle, halfpipe i još brojne x-games discipline kojih nisam bila baš svjesna iz jednostavnog razloga: Janica se u njima nije okušala (a da je, ne sumnjam da bi pokupila koju medalju). Još me i zainteresirao curling i to pogotovo mješoviti parovi gdje jedan gurne taj kamen, a drugi maše metlom. Naoko dosadno, a zapravo skroz napeto i zanimljivo!

Gdje sam s novogodišnjim JednomMjesečnoĆu odlukama?

Date night s Kevinom – ispunjeno! Gledali smo blesavu (a skoro i poučnu) komediju iz 80ih Real Genius, jeli kokice, smijali, držali za ruke i ljubili u mraku.

realgenius1

Spa dan (ili realnije – dva sata) – opet ništa.

Odlazak sama do centra i vrzmanje po gradu – ispunjeno, ali opet bez vrzmanja jer je prehladno.

Obiteljski izlet – je li se broji odlazak na košarkašku utakmicu Kevinovog sina? Nakon koje smo svratili u mađarsku pekaru i opskrbili se pogačicama s čvarcima i sirom? To je najbolje što smo mogli po ovom hladnom vremenu!

Advertisements

2 thoughts on “Što sam voljela u veljači

  1. Poznato mi je ovo za lakiranje nokti haha Dok ne rodimo uopće nemamo pojma koliko je to komplicirano kao i puno drugih jednostavnih stvari haha.
    Bravo za date i fuge i praćenje OI – prvi put čujem za navedene sportove 🙂 Pismo je presmiješno, ali istinito. Tehnologija povezuje i našeg D. s bakama i djedovima 🙂 Lutanje po gradu sam si od nove godine stavila i sebi u ciljeve i bogme, jednom tjedno mi baš dobro dođe pustiti mozak u šetnju 🙂
    Ja se još uvijek bojim da bi mi ekspres lonac eksplodirao haha. Dobila sam ga pa sam ga proslijedila dalje i kasnije saznala da ga je i ta osoba proslijedila dalje. Možda je i kod mene tako došao – prosljeđivanjem neželjenog poklona haha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s