Peti mjesec s bebom – što znači downpala, je li moja cura rasist i blaženstvo izležavanja

Cendravooooo

Ovaj mjesec nam je započeo poprilično cendravo što je zapravo dosta neuobičajeno za moju curu. Prvo ju je uhvatio tzv 4 month sleep regression, a onda taman kad je apsolvirala kako spavati, došlo je na redu cijepljenje. Nakon prošlog cijepljenja nije imala nikakve nuspojave, a nakon ovog ju je uhvatila tuga i jad sljedećih nekoliko dana. Taman tad me je posjetila prijateljica s posla Sharmily. Jadna Sharmily je pomislila da moja beba plače jer je ona tamnije puti i crne kose, pa je se boji. Brzo sam je uvjerila da cura nije nikakvi prikriveni rasist jer je plakala i kad bi pogledala u mene.

Sharm-color

Samo jednom

Jednog sasvim običnog dana iznenada me je ošinulo: pa ja ću biti mama jednoj četveromjesečnoj bebi samo jednom u životu! Dobro, tehnički je to tridesetak dana, ali ipak. Odjednom mi nije žao ni noćnih buđenja jer se onda bar čini kao da sve dulje traje. Baš me je ta spoznaja snuždila i već unaprijed sam nostalgična za svakim danom koji prolazi.

Svašta prvo

Ovaj mjesec smo svašta iskusili po prvi put: cura je probala prvu hranu (avokado), prvi radovi u kući i čari renoviranja, prvi odlazak negdje za vikend i spavanje u hotelu.

Odlučili smo otputovati da se maknemo od radova i prašine. Spakirali smo četiri torbe za nju i jednu za nas. Kevin nije bio siguran kako će biti s curom na putu, a ja sam, po običaju, bila optimistična i u uvjerenju da će sve biti dobro. I bilo je! Osim jedne sitnice. Znate kako bebe vole spavati u autu i kolicima? E pa ja ne znam jer moja ne spava. Ona se junački bori da ne zaspe. I onda je umorna i pomalo nesretna, tako da se nismo pretjerano trudili da smo non stop vani. U nedjelju, nakon lijepog obilnog doručka, cijelo prijepodne proveli smo izležavajući se u hotelskoj sobi, i s kavama i čajevima koje smo si donijeli u krevet istraživali što je zanimljivo za pogledati u okolici, odlučivali gdje ćemo za ručak, dok je naša cura odrađivala svoj spavanac. I na kraju, to izležavanje, koje mi je strani pojam zadnjih 5 mjeseci, mi je toliko prijalo da ga neću skoro zaboraviti!

Opala downpala

Često kad podižem moju bebu uskliknem glasom vesele Štrumfete: Opalaaa!!

I jedne lijepe subote vidim ja Kevina kako i on podiže curu s istim uzvikom.

upala

I onda je spusti s: Downpala!

downpala
Malo objašnjenje za one kojima mozak ne radi kao ponekad meni up=gore, down=dolje.

Advertisements

2 thoughts on “Peti mjesec s bebom – što znači downpala, je li moja cura rasist i blaženstvo izležavanja

    • Ja ti s njom pricam iskljucivo hrvatski jer zelim da se bez problema sporazumijeva s bakom, dedom, tetom… svima kad dođemo. Kevin prica na engleskom, no kako sam ja s njom 95% vremena – sve što čuje je hrvatski 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s