Šesti mjesec s bebom – nije čičak, nije nježna i ne zna što je trava

Nije maza

Ponekad mi dođe da imam čičak bebu. Bebu koja bi voljela da je držim i mazim, i uvijek bila zalijepljena za mene. Moja cura je sušta suprotnost. Od kad se rodila, ja sam ta koja voli nosiljke dok ih ona samo tolerira. U zadnje vrijeme se konačno malo opustila u ergu jer si je našla zanimaciju: cucla naramenice. A glavica je uvijek odmaknuta od mene i  gleda uokolo.

Jutarnje maženje kod nas izgleda ovako: Nakon što se probudi i pozdravi me osmijehom, donesem je u naš krevet gdje onda skače po nama i gura nam prste u nos. Kevin je zaključio da je jedna od prvih riječi koju je moramo naučiti „be gentle“, a ne mama ili dada (daddy).

GENTLE_colour.jpg

Uspijem jedino izmamiti zagrljaj ako se njišemo i ja veselo govorim-pjevam: Moja mala djevojčica puna je velikih želja, baš kao šipak pun koštica ona je puna veselja! I to potraje možda jednu minutu, a onda ona već pronađe nešto zanimljivo za čim bi htjela posegnuti, i naš magični mazni trenutak je gotov!

Trava, lišće – što je to?

Danas je 17. travnja i vani je snijeg. Planiram s curom skočiti do dućana i to su naše šetnje. Skafander, kolica, brzo do dućana jer je hladno i puše hladan vjetar. Uspjele smo dva puta kad je bilo oko nule sjesti na ljuljačku. Ne onu za bebe – u njoj nekako neprirodno visi, nego normalnu u koju ja sjednem i onda je pridržavam sebi u krilu. Ljuljanje joj se svidjelo, ali nakon 10 minuta morali smo prestati jer su joj oči jako suzile i zacrvenile se od vjetra.

Sve boje koje ona vidi u prirodi su nijanse sive i smeđe, uz plavo nebo i bijeli snijeg. Zelenu travu i drvo s gustom krošnjom ja  njoj pokazujem u slikovnici.

drvo

Daj proljeće, molim te, dođi da mogu mojoj bebi pokazati svo šarenilo i ljepotu vanjskog svijeta!

Zajednički kupanac

Jednom tjedno, nas dvije zajedno uskočimo u kadu. Najčešće je to jedan od onih dana kad smo cijeli dan same jer Kevin nakon posla posjećuje sina. Kako su mi ti dani posebno dugi i često mi ponestane ideja što da radimo, kupanje bude baš idealna aktivnost. Stavim u kadu pedalj mlake vode (kako li to zvuči privlačno!), sjednemo, ona brčka okolo i proučava vodu, a ja se smijem njenom veselju i znatiželji.

 

*14.3. – 13.4. 2018.,  Alanna je stara 5 mjeseci

Advertisements

4 thoughts on “Šesti mjesec s bebom – nije čičak, nije nježna i ne zna što je trava

  1. Moja nećakinja ima 2,5 godine i nije nikad bila maza, ni kad je bila beba, a pogotovo ne sada.
    Kada se da mazit i grlit, odmah posumnjamo na temperaturu 😂

  2. Moj je tako – tako ni čičak ni maza. Tek s 11 mj. se počeo baš maziti i grliti pa to nekako još više cijenim 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s