Što sam voljela u ožujku i travnju

Sudoper

Zapravo nemam sudoper već mjesec dana pa sam osvijestila koliko ga volim. Tako da perem suđe fino kako su naši stari u paleolitiku: imam dvije posude, jednu za pranje, jednu za ispiranje.  Treba mi puno vremena, sve isprolijevam uokolo i svaki put dobijem novu sijedu kad trebam oprati suđe. Toliko mi nedostaje da sam mu napisala haiku:

Tamo si bio

Služio nama vjeran

Nedostaješ mi

sudoper

Amazon i online kupovina

Kad sam ostala trudna Kevin je predvidio našu budućnost: Provodit ćemo vikende u Walmartu. Koliko god to primamljivo zvučalo, bio je u krivu. Umjesto toga, ja sve kupujem online. Pelene, maramice, sunčane naočale za bebu, pelene za plivanje, plahte, sredstva za čišćenje, male kućanske aparate… Kupovina online je spas za roditelje! Praktički sve kupujem preko Amazona gdje mi je ako potrošim više od $35 poštarina besplatna, a cijene su iste ili bolje nego u Walmartu. I umjesto da izgubimo pola dana u dućanu, ja nekoliko puta mjesečno dobijem paket. Voće, povrće i ostalu hranu kupujem u obližnjem dućanu. Sve ostalo klik, klik i dva dana poslije paket je tu. Skroz sam razmažena!

Uskršnje igrarije

Kad izvadiš sve iz kuhinjskih elemenata i staviš u otvorene kutije po cijeloj dnevnoj sobi (otvorene da bi mogao koristiti namirnice i pribor), stan ti je sušta suprotnost od „proljetno čišćenje i Uskršnje dekoracije“. U tom posvemašnjem kaosu nismo se dali smesti i zaigrali smo se sa stopalnom umjetnošću. Svi četvero kao žuti pilići koji izgledaju kao guske, te Alannina stopala kao zečje uši. Jer tako se stvaraju uspomene. U kaosu, smijehu i zmazanim nogama.

svi_uskrs

alanna_uskrs

Menstrualna čašica

Ovo je lako moguće TMI, ali što mogu kad je baš volim. Prvo me za nju zainteresirala Vesna – Frozen Spring, no nekako sam je zaboravila. Trudnoća, porod, beba učinili su da sam provela godinu dana bez menstruacije, a kad je došla, pomisao na tampone i uloške mi je bila ajmemajkokojiužas. Odmah sam kupila čašicu i mogu reći – promijenila mi je život. Ako ne baš život, onda evo 5 dana svaki mjesec.

Bibliovca

Bibliovca nisu samo recenzije knjiga. Iva je puno više. Ona aktivno ne dopušta da se moja ljubav prema knjigama ugasi. I iako od rođenja malene ja nisam pročitala niti jednu knjigu, ja o njima maštam, pratim preporuke, razmišljam o onima pročitanim prije, veselim se novim izdanjima, autorima, likovima, pričama. I uza sve to, baš dok primjećujem neke prve bore u kutovima očiju, Iva je na Bibliovca Instagramu napisala ovo:
bibliovca

 

Gdje sam s novogodišnjim JednomMjesečnoĆu odlukama?

Date night s Kevinom – khm.. ispunjeno ako se broji: Ajmo popiti čašu vina jer ćemo poludjeti od ovih radova po kući!

Spa dan (ili realnije – dva sata) – opet ništa.

Odlazak sama do centra i vrzmanje po gradu – ništa ni od ovog – opet krivim renoviranje.

Obiteljski izlet – tu smo bili uspješni (da pobjegnemo od renoviranja). U ožujku smo otišli u Port Hope, a u travnju u Windsor!

11 thoughts on “Što sam voljela u ožujku i travnju

 1. Super su ti ove uskrsne dekoracije 🙂 Budem ih sljedeće godine kopirala.
  Mogla bih svojoj sušilici reći da je volim do mjeseca i natrag hahaha koliko smo dobra ekipa
  Iva je super. Pratim je od davnih dana i zbilja sve što napiše je jednostavno savršeno. Njezine recenzije knjiga mogle bi biti štivo samo za sebe ❤
  TMI od mene – meni je menstruacija užasno nedostajala tijekom trudnoće, čak toliko da sam bila na rubu suza kad će opet. Sada joj se veselim svaki mjesec haha

  • I ja volim susilicu! Nema ono: je li pada kisa, nosi ves unutra pa van.. i nema peglanja!
   Ti si jedina osoba koja koju znam da se veseli menstruaciji! Sad kad znam da je moguce, probat cu se ugledati na tebe! 🙂

 2. Haiku je odličan, ha ha ha. Baš zanimljivo kako te neke stvari uopće ne primjećujemo, tj. uzimamo ih zdravo za gotovo, a kad ih nema, onda je kaos. I da, dekoracije su vam baš bile slatke! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s