Osmi mjesec s bebom – strah od jagoda i konačno slobodna

Kako smo dan nakon što je cura napunila sedam mjeseci otišli u Hrvatsku, većina naših novih doživljaja je od tamo.

Neće taknut jagodu

Moji roditelji na vikendici u Zagorju imaju najcrvenije jagode koje su samo zvale na fotosešn s mojom bebom. Bebom koja kao jastreb vreba i sve što vidi grabi i stavlja u usta. Koja ne zna što bi prije dodirnula i uštipnula svojim ručicama (i pogrebala svojim noktićima). Pripremila ja kameru, moja mama je drži i pokazuje joj jagode. Oh, koji je ona izraz lica složila, i rukicu povukla unatrag. Kao da joj nudimo da takne žabu krastaču! Nakon što se deset minuta mrštila dok smo je mi ohrabrivali i nutkali, brzinom munje ju je zgrabila i zdrobila. I time je naš fotosešn završio. Slično se ponovilo i s trešnjama i cvijećem. Te bebe su prava enigma!

Jagode_small

It takes a village to raise a child

Znate onu: Potrebno je selo da odgoji dijete. Na što je neka mama nadodala: A gdje je to selo i kako da tamo dođem?

U Torontu sam ja s njom većinu vremena sama, dok nas je u Zagrebu bilo troje: moji roditelji i ja. I imam osjećaj da smo svi bili stalno zauzeti. Deda mi pomaže u hranjenju dok baka kuha ručak, pa se cura igra s dedom i bakom dok ja perem bočice i radim joj sljedeći obrok. I tako nekako cijeli dan. Bilo je trenutaka da bih se pitala: Pa kako ja to inače uspijevam sama, kad sad kad imam pomoć mi se čini da za ništa nemam vremena? Čarolijom, čini mi se!

Odvojena i slobodna na par sati

Neobični događaji su mi se desili: bila sam sama, bez bebe! I otišla sam u City Center One u šoping. Na biciklu, naravno, kako ne bih gubila dragocjeno vrijeme šetajući. Kažu da sa šest ili sedam mjeseci bebe počinju shvaćati da nisu spojene s mamom u jedno biće. E, pa ja sam izgleda isto to tek sad shvatila! I našla sam se dvaput na kavi, i pogledala utakmicu mog nećaka. Bez moje bebačice. Čudo!

Prvi majčin dan

plants_small

Moj prvi majčin dan s mojom curom (Kevin ima sina B pa sam već doživjela par polu-majčinih dana i pisamca “I like you” s njim) je bio u Torontu. Tu je tradicija na taj dan odvesti mamu na brunch. Ili ručak. Ili večeru. Kao prava jet seterska metropolitanska duša, zapravo ne volim jesti po restoranima. Ja obožavam nekakva mala autentična take-out mjesta. Dakle, hrana kao tradicija otpada. Pa sam se sjetila nečeg čega mi nikad nije dosta: kućnih biljaka. Svake godine Kevin i moja djevojčica će mi zajedno odabrati biljku. Ove godine su me dočekale dvije: jedna od nje, jedna od B. Obje divne i male i slatke i nježne. “Kad vidiš malih ptica let, il’ neki nježni cvijet, znaj to je ljubav…”

*14.5. – 13.6. 2018.,  Alanna je stara 7 mjeseci

Advertisements

4 thoughts on “Osmi mjesec s bebom – strah od jagoda i konačno slobodna

  1. Mame vole ove mamaste postove 🙂 Taman sam zaboravila kako je bilo s Frankom kad je bila mala, pa me sad podsjecas kako ce mi biti kad stigne beba br. 2! Btw, Franka ce uskoro 3 godine i tek je sad otkrila sladoled, nije ga htjela ni taknuti do sada 😀 A bananu jede samo kad ju Dora Explorer jede 😀

    • Smiješni su ti naši maleni 😀. Joj trebali bi napraviti neki crtić gdje glavni lik non stop jede, kad ovi naši imaju čudnu fazu da im pustimo 😀

  2. Vi ste zakon! 😀
    Baš mi je drago da si uspjela organizirati vrijeme za sebe.
    I divno mi je ovo za majčin dan, puno draže i ljepše (čitaj- žive) uspomene, u odnosu na hrpetinu materijalno i ne tako trajnih stvari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s