Prijateljice 3, 2, 1, 0

Ovo odbrojavanje u naslovu nije 3, 2, 1, 0 – krećemo na krstarenje od Vancouvera do Havaja. Nije ni 3, 2, 1, 0 – eksat ćemo tekilu, zagristi limun i plesati do jutra.

To je broj mojih prijateljica koje su još uvijek u Torontu. Nula. Ništa. Zero.

Kako je do toga došlo? Sve su se odselile! Jedna po jedna. Sve su se vratile od kud su došle da budu bliže svojoj obitelji. Prvo je Mandy otišla u London, Ontario. Zatim je Ashley spakirala kofere i dečka, i odselila se u Kelownu, British Columbia. Prije par mjeseci, i moja draga Nicole s mužem i bebom je otišla u Quebec City. I tako sam došla do te nule.

prijateljice_final1a

Još bi introvert u meni mogao ignorirati tu činjenicu, no sa svih strana mi iskaču naslovi:

“Prijatelji su jedan od ključnih razloga za dug i sretan život”

“Uvijek pronađite vremena za obitelj i prijatelje”

“Study finds friends are strongly linked to our happiness”

“Happiness Depends On Friends And Health, Not Wealth”

prijateljice_final1b

I imam prijateljice s druge strane ekrana, s druge strane Atlantika, Dannyja kojeg vidim jednom godišnje, Kevinove prijatelje, te Sharmily s posla koja živi na drugom kraju grada. Ali znam da mi treba i jedna ovdje. Moja, i tu negdje. Jer ta nula je toliko strašna da i kad ih budem imala stoput više, i dalje ću ih imati nula. Zato moram pod hitno naći jednu. Ili bar četvrt prijateljice.

U tome će mi pomoći moja draga vesela, društvena, ekstrovertna, komunikativnija od mene (iako ne priča) – bebolina!

Jučer je sama započela razgovor s jednom mamom u parku:

Moja Beba (na ljuljački, gledajući tu mamu): Iiiiiii ba ba ba iiiiiiii mam mam iiiii

Ta Mama: Aren’t you a happy baby?

Moja Beba (vrišti od smijeha): Eeeee Iiiiiii ba ba nan

Ta Mama (okreće se prema meni): Is it a boy or a girl?

I eto ga! Nakon toga smo pričale deset minuta o vrtićima i djeci, sve dok ju njena četverogodišnja djevojčica nije pozvala na tobogan.

A ja, ja sam uspjela biti toliko pribrana i društveno normalna da sam joj čak pri odlasku iz parka mahnula i viknula Nice meeting you!

I tu je! Plan akcije za naći (bar četvrt) prijateljice:

 • Nastaviti ići svaki dan u park
 • Ne praviti se mutava u parku i izbjegavati roditelje i djecu
 • Smiješiti se roditeljima i djeci
 • Onima koji započnu razgovor ne odgovarati samo da i ne, popamtiti sva imena, postavljati pitanja
 • I sama ponekad započeti razgovor

Strpljenja imam, vremena nemam, ali nigdje se ne žurim. Nek mi je sa srećom!!

Advertisements

6 thoughts on “Prijateljice 3, 2, 1, 0

 1. Joj u mojoj smjeni u parku su samo bake i djedovi koji cuvaju unuke, mislim,dobri su mi, ali nisu friend material 🙂 Sretno ti bilo, znam kako je, imam šibenski flashback! 🙂

  • Sjećam se tvojih šibenskih dana – tad sam te počela pratiti! Kod mene su dva parkića – jedan za bebe, jedan za stariju djecu. Ovaj za bebe i malene je poluprazan, ali kad je netko s njima, onda su uglavnom mame. ☺️

 2. Slicno je i meni, ali introvert u meni je zadovoljan. I ja sam imala plan upoznati mame u parku ili kod pedijatra i sprijateljiti se, ali corak jer kod mene samo bake i djedovi cuvaju djecu. Ako se i pojavi koji roditelj, najcesce je ili neurotican (dere se na svoje dijete nemoj ovo, nemoj ono) ili svoje dijete usporeduje s mojim malcem i naravno njegovo je bolje i naprednije, a mene zaboli uho za te stvari. Sad se nadam da cu se sprijateljiti s nekime kada krene u vrtic, vise zbog malca nego zbog mene.

  • Samo ti izbjegavaj te neurotične i uspoređivačke! Ja si dajem 2-3 godine da se s nekim sprijateljim, nigdje mi se ne žuri 😉☺️. I isto kao i kod tebe, moj introvert je sasvim zadovoljan trenutnim stanjem. ☺️

 3. Kad sam došla u drugu državu isto nisam imala nikoga. Zgrada i parkic oko nje je velik i pun djece i mama i sve su iz razlicitih država i to me privlačilo. Htjela sam upoznati njihove kulture i izlazila sam s malom svaki dan tamo. Danas poznajem tako drage ljude što iz parkica, što iz njenog vrtića i mogu ih nazvati prijateljicama. Uz sve mame u zivot mi je usetala i jedna divna cura koja samnom djeli veliku ljubav prema kozmetici pa mozemo brbljati satima. I sve se divno poslozilo. Otvori se za nova prijateljstva i ona ce doći. Samo hrabro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s